Decorațiuni handmade pentru Paște: idei de făcut acasă - ACAJU

Bucuria venirii Paștelui înseamnă pe lângă reînoirea naturii și decorarea casei de sărbătoare. Decorațiunile nu doar că vor transforma casa într-una mai frumoasă, mai primitoare, ci vor fi şi un prilej în care să vă puneţi creativitatea la treabă alături de ceilalți membri ai familiei. Chiar dacă anul acesta nu veți fi gazda mesei de Paște cu mulți invitați, vă propunem să vă ocupați timpul pentru pregătirile de sărbătoare împodobind casa cu decoraţiuni handmade, decorațiuni cu care le veți face alături de membrii familiei.

 

Învierea Domnului este pe lângă o sărbătoare creștină foarte importantă, și o sărbătoare a primăverii ce implică foarte multă bucurie, distracție și amuzament. O astfel de celebrare în mod tradițional se așteaptă cu o casă curată, dar și cu inima plină de recunoștință și iubire.

 

Decorațiuni hand made de Paște pentru intrarea în casă

 

Pentru ca starea de spirit să fie una în ton cu sărbătoarea, îți recomandăm să acorzi atenție decorării casei, decorare pe care o poți face cu obiecte realizate chiar de mâinile tale. Iată câteva sfaturi de ajutor pentru a face singur decorațiuni hand made pentru intrarea casei: 

 

  • Dacă tăiem dintr-o cutie mai mare un „opt” suficient de mare și lat, va ieși practic corpul unui iepuraș din carton. Un fir de lână mai gros răsucit în jurul cartonului îl poate îmbrăca în blăniță. Putem tăia din hârtie colorată niște urechi și le lipim iepurașului, căruia îi vom face și un papion dintr-o fundă mai lată. Flori și ouă facute din hârtie colorată pot fi lipite de acest contur de corp sau chiar atârnate de acesta cu panglici colorate subțiri sau fire de lână colorată.
  • Din ramuri de mâțișori se poate face o coroniță pentru ușă care să nu fie rotundă, ci în formă de ou, căreia îi vom lega funde colorate și flori uscate, totul fiind cât mai colorat. Același lucru se poate încerca și din ramuri de salcie, care se vor împodobi cu câteva flori naturale, viu colorate.
  • După ce ați spălat bine niște ouă de găină, albe și bej, precum și niște ouă de prepeliță, le faceți o mică gaură și scurgeți conținutul într-un castronaș și le veți păstra pentru a face prăjituri. După ce le goliți le spălați puțin și odată uscate pot fi vopsite în culori vii, dar nu foarte tari. Cu ele se poate face o coroniță din ouă colorate de diferite culori și mărimi. Se pot atârna cu funde, flori uscate și ouă pentru a face o coroniță mai spectaculoasă.

 

 

  • Tot din ouă golite și uscate, care au fost ornamentate cu abțibilduri sau colorate cu culori pale, se poate face o fundă de dimensiuni mari care să fie suspendată cu fir de lână sau fundă de ușă. Un grup de 10 sau 15 astfel de ouă, suspendate în diverse forme, la nivele diferite poate fi un ornament de efect care se poate fixa deasupra ușii.
  • Dacă aveți prin casă baloane, umflați-le, suficient cât să imite un ou, eventual umflați mai multe mărimi. Cu fire de lână sau o ață colorată înmuiată în lipici înconjurați ouăle făcute din baloane, suficient de gros încât să acopere complet balonul. După ce lipiciul s-a uscat, adică mai mult de 4 – 5 ore, spargeți balonul cu un ac și scoteți-l din rețeaua creată. Vă vor râmâne niște forme de ou din ațe colorate cu care se poate împodobi holul sau intrarea în living.
  • Tot pentru la intrarea în casă se poate realiza o coroniță în formă de cuib, legată cu o frumoasă fundă mare, cuibul umplut cu iarbă artificială și în care să se așeze câteva ouă colorate. Dacă aveți unul sau doi puișori din pluș, de o mărime potrivită, vor fi de mare efect așezați printre ouăle colorate.
  • De foarte mare efect poate fi transformarea calotei unei pălări de paie pentru plajă, cu boruri mari, într-un cap de iepuraș. Se pun ochi, bot și mustăți cât mai expresive, un papion fundă în partea inferioară și două urechi suficient de mari prinse pe borul pălăriei. Acest iepuraș poate fi așezat deasupra ușii sau pe perete ca un tablou, poate chiar deasupra unei rame.

 

Decorațiuni de Paște pentru un living de sărbătoare

 

Pentru că probabil livingul este locul unde vei decora cel mai mult, creeează decorațiuni de Paște pe care să le poți așeza oriunde pe mobila de living, boluri transparente cu ouă colorate, iepurași din carton care să scoată capul din spatele unei canapele și orice altceva crezi că se potrivește ambientului tău:

  • Într-un bol foarte mare pe lângă iarba artificială și ouălele colorate pregătite pentru Paște vom putea așeza crenguțe de salcie, mâțișori și flori naturale, creând astfel un aranjament care să stea la loc de cinste în living.
  • De foarte mare efect pot fi niște borcănașe umplute cam un sfert cu bomboane colorate de genul M&M sau Skittles, peste care se pun figurine gumate de iepuraș sau ce altceva avem. Acest borcănaș poate fi un suport excelent pentru ouă sau lumânări, iar cu ele se poate amenaja un colț pe o comodă, cu flori aranjate printre ele. Borcănașul poate conține un mesaj specific, de exemplu Paște fericit!
  • Foarte plăcut poate fi un aranjament cu flori care sunt puse într-o umbrelă baston, dacă se poate un model ceva mai colorat. Florile sunt puse în umbrela strânsă și legate cu o panglică care face o fundă cât se poate de frumoasă și generoasă. Cu mânerul propriu, umbrela se poate agăța la vedere și cu siguranță va aduce un aer de sărbătoare.
  • Din câte două gheme de lână, de mărimi diferite, prinse între ele, în care ghemul mai mic reprezintă capul, se pot prinde ochi, nas și mustăți, precum și două urechi și crea niște iepurași care pot fi folosiți la ornarea livingului pentru Paște.

 

Aranjarea mesei de Paște cu decorațiuni hand made

 

  • Există foarte multe tutoriale pe internet despre cum să împăturim un șervet de pânză pătrat sub forma unui cap de iepuraș și să așteptăm ca la începutul mesei de Paște fiecare să găsească în farfuria din fața sa un astfel de șervet.
  • Tot pentru fiecare invitat de la masă se poate face un suport pentru șervet sau tacâmuri sub forma unui cilindru de carton colorat care să imagineze un iepuraș. Cilindrul de carton va avea desenat nasul, gura și mustățile cu doi ochi mari lipiți.
  • Pe mijlocul mesei, niște pahare mari cu picior vor fi suporturi pentru lumânări. Aranjamentul se va face punând paharele cu gura în jos, în interiorul paharului se va pune puțină iarbă artificială sau hârtie colorată tăiată ca fideaua, pe care va sta câte un ou colorat. Pe talpa piciorului de la pahar se așează lumânarea. De mare efect poate fi un aranjament cu pahare de volume și înălțimi ale piciorului diferite, printre care se așeză și și un pahar de lichior cu picior în mod normal.
  • Pe masă, printre pahare și flori se pot pune mici pahare de lichior, cu picior, în care se pun mici bomboane viu colorate de tip M&M sau Skittles, eventual cu un ou colorat deasupra.

 

Ideile de decoraţiuni handmade pentru Paşte sunt cu siguranţă mult mai multe. Dacă timpul vă este prieten şi creativitatea vă stă alături, puteţi alege cu încredere acest tip de decor pentru a avea o locuinţa decorată într-un mod unic și „Un Paște fericit!”